Så var det dags…

Maria Reyes-McDavis

CC By Maria Reyes-McDavis

…för mig att komma ut.
Det ni läser just nu är mina egna ord. Ok, inget konstigt med det kanske tänker du. Men det är det.
Under de fyra första åren så har jag levt med skyddad identitet i bloggvärlden. Jag har tidigare skrivit på en blogg där även mina kollegor kunde skriva. Vi tyckte att det var bäst så. I början. Det fanns en styrka och trygghet i att skriva tillsammans – det här står vi för…
Nu finns det en trygghet i den grupp av kollegor som jag befinner mig, och vi är på väg att skapa någonting som vi kan står för, varje dag, år ut och år in. Vi skapar det tillsammans i gruppen, med verksamhetschefer, med rektorer, med pedagoger. Allt för att utveckla, förändra och förbättra så att det gör skillnad för eleven.
Det kanske är det klimatet och den tryggheten som gör att jag nu står på egna ben vad gäller att skriva inlägg i en blogg. Man kan ju tycka att det handlar om trivialiteter, det är ju bara ett inlägg i en oansenlig blogg. Men jag har större respekt för det skrivna ordet än så. Mycket större.

Jag hoppas att mina ord kommer att märkas, att du som läser det här börjar fundera för att senare posta en kommentar om din åsikt i det hela. Jag hoppas att någon annan kanske vill skriva ett inlägg på min blogg, bara för att få andra perspektiv eller åsikter. Jag hoppas kunna bidra till det utvidgade kollegiet, med den fantastiska ”dela-kultur” som berikar och utvecklar min yrkesroll, men även som människa. Undrar om det ändå inte var #digiskol  som fick mig att ta steget…

Det märkliga i allt detta är inte att jag väljer att skapa en egen blogg, utan att jag under ett antal år utbildat andra pedagoger utan att ha haft en egen. Jag har skapat 10-tals, kanske 100-tals testbloggar där jag visat på bloggens utomordentliga funktionalitet, men aldrig skapat en egen blogg. Det är märkligt.

Nåväl, välkommen till mig. Hoppas att du kommer inspireras, fundera, tycka, utvecklas och beröras av mina egna ord.

 

2 reaktion på “Så var det dags…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *