#lust14

Var du på #lust14?
Jag hoppas att du fick möjligheten. Vilka dagar!
Befinner mig själv i en slags baksmälla efter #lust14. Tankarna snurrar runt, runt…
Efter nästan ett års förberedelse smällde dagarna till och sedan blev det väldigt tomt. Inte tomt på något negativt sätt, utan tomt för att det plötsligt bara var slut, bara så där…

Mina egna intryck runt konferensen är många, och det kommer ta månader för mig att sortera allt. Utvärderingar ska göras, med besökare, med arrangörerna, politikerna och kommunerna. Samtal om vad vi lärt oss och vad vi kan komma att utveckla och göra bättre. I slutändan kanske vi har fått en helhetsbild av vad konferensen gav för effekt, jag hoppas det i allafall. Jag kommer återkomma till det är med effekter av skolutvecklingskonferenser i senare inlägg, men för nu tänkte jag plocka de saker som gjorde störst intryck på mig under #lust14.

  • Stämningen
    Det var flera som pratade om stämningen under konferensen, både besökare och föreläsare. Det var en ”mysig” och avslappnad stämning, trots att vi aldrig haft så många pedagoger på samma plats i Norrland. Det fanns tid att mingla, reflektera och mötas. Jag vet inte hur många informella samtal kring skolutveckling jag själv hade under dagarna. Det gav mig oerhört mycket kunskap. Jag vet att några av besökarna blev besvikna för att de inte kom in på den föreläsningen de siktat in sig på. Ingen är mer ledsen än jag för det, men jag tror också att de medförde nya möten och samtal med varandra, vilket i förlängningen troligtvis har ett större värde än en missad föreläsning.
  • Föreläsarna
    Så mycket kompetens och kunskap som strömmande genom dagarna i form av föreläsare har vi aldrig haft i Östersund när det gäller skolutveckling. Kaxigt sagt eller? Nej, det tycker jag verkligen inte. Christian Lundahl, Gunilla Dahlberg, Anne Bamford, Anna Kaya, Lisa Adamsson, Ann Åberg och Ante Runnqvist är några namn som understryker det jag precis skrev. Addera det med alla pedagoger från Jämtland/Härjedalen som delade med sig av sin verksamhet så förstår alla att den här konferensen verkligen var något i hästväg. Mina personliga favoriter under dessa dagar (tyvärr hann jag inte lyssna på alla som jag ville lyssna på…) var Anna Kaya, Hanna Stehagen och Ante Runnqvist. Dessa tre är oerhört professionella och drivna, som ständigt söker nya vägar att utveckla skolan och lärandet, men som också själv vill lära sig mer. Dessa tre personer är också väldigt varma och ödmjuka människor som jag lätt skulle kunna ha suttit att prata med i en vecka framöver…
  • Eleverna från Hotell- och Turism och Restaurang på Jämtlands Gymnasium
    Jag hoppas verkligen att dessa elever får all cred som det bara går att få. Vilket fantastiskt jobb de gjorde! Från bagarna, kockarna till konferensvärdarna. Bagarna gick upp klockan 04.00-05.00 och fixade bröd och fika. Konferansvärdarna lärde sig Wargentins lokaler på några få timmar, var fantastiskt professionella mot alla besökare, otroligt service-minded med ett härligt driv och engagemang. Jag hann prata med alla elever en enda gång innan konferensen drog igång. Mitt krav på dom, mitt enda krav, var att de skulle vara nyfikna. De uppfyllde det kravet med råge och jag är verkligen rörd på det sätt som de tog sig an denna utmaning

Jag kommer återkomma med fler inlägg om och kring konferensen. Gå lite mer på djupet med en del saker, vilket jag hoppas att du själv också gör om några dagar.

Tack för att du kom och var en del av #lust14

//Mathias – projektledare för #lust14 tillika förväntansfull besökare 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *